Monday, December 23, 2013

Ada gigi tumbuh satu lagi dekat gusi kita! #wisdomtooth #gigibongsu

Ini bukan cerita lawak. Gigi saya betul-betul bertambah satu lagi; wisdom tooth a.k.a. gigi bongsu. Saya tengah teething sekarang ni. Tatkala ini, gusi saya membengkak and ada gigi baru yang dah tersembol keluar. Oh pedih and sakit ya amat, ditambah lagi dengan sakit kepala. Memang perfect.

     Pagi tadi dah jumpa dentist. Ingatkan nak cabut terus my tooth. Tapi doktor kata tak payah sebab dia dah tumbuh cantik tak senget, so biar je dia terus tumbuh. Last time doktor kata masa gigi dia nak tumbuh, ambil masa sebulan baru tumbuh penuh and hilang rasa sakit. Oh my, sebulan?! 3 hari ni pun dah cukup siksa. Sabar jelah.

     Baby Adam pun sekarang teething. Sama ke rasa sakit nak tumbuh 1st gigi baby dengan sakit nak tumbuh gigi bongsu macam kita ni? Kalau sama, kesiannya anak ibu. Mesti Baby Adam sakit sangat. Tapi ibu tengok Adam relax je tak macam ibu. (>______<)"

Ibu dan anak teething sama-sama. Like mother, like son. Ada tips nak kurangkan sakit nak tumbuh gigi tak? Penat kumur air garam and bubuh ais ni. *nanges*

1 comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

kumur ngan listerine, hilang tak?