Thursday, January 9, 2014

Sweets for My Sweet: Cheezylicious and Dessert Queen Cake Shop

     Adam makan bubur nasi+ikan bilis+kacang pis hari ni. To be honest, he doesn't like it. Semalam suap bubur pisang bukan main lagi dia makan. Bahaya ni, suka makan manis-manis. Adoi. 
     OK. Berhenti babbling. Sebenarnya Lin nak cakap pasal dessert. Sekarang ni business bakery merata-rata macam cendawan tumbuh lepas hujan, orang kata. Antara manisan yang top macam macaron, kek pelangi, velvet cake, pavlova and paling latest sekarang ni cheezy lava-type-of-cake. At first I was like, apa tu cheezy lava? Rupa-rupanya kek span biasa pastu bubuh cream cheese je. Ceh itu je. Tapi Lin beli juga. Azab nak buat sendiri time-time status tengah ibu beranak sepuluh ni. Hahaha. 
     When it comes to dessert, paling Lin suka mestilah pavlova. Masam manis, yummy! Kalau comel macam ni boleh habiskan 10 biji.
RM2++/piece at Cheezylicious
...and another signature from Cheezylicious, of course lah Cheezylicious bun yang banyak Cheese luar dalam. Sedap!
RM2/piece
Oh, tadi baru je lepas makan ni:
Cheezy melt Oreo, Nutella and Pandan. Paling sedap Oreo! Each cost RM4. If you stay in Pasir Gudang, singgahlah dekat Dessert Queen Cake Shop [in front of Marrybrown Taman Air Biru, dekat dalam carwash]. Kedai baru, Lin pun baru tahu hari ni. 

P/S: Jemput makan.

4 comments:

Mar Mansor said...

ada kawan baru sebut pasal dessert queen ni..terus google & jumpa blog ni

Mar Mansor said...

ada kawan baru sebut pasal dessert queen ni..terus google & jumpa blog ni

Mar Mansor said...

ada kawan baru sebut pasal dessert queen ni..terus google & jumpa blog ni

Anonymous said...

Dah tukar tempat. Sederet petronas tong gas dekat2 situ jugak. N dah buat ala2 cafe.. boleh try meatball n pelbagai minuman. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...